Esemény részletei

Répássy Erika, Büky Dávid
  • 12:05

Az élet 4 célja, hogyan teljesítsd ki a gyakorlásod ennek megfelelően?

A jógafilozófia szerint az élet 4 célja a dharma (küldetés, feladatok, szerepek), artha (eszközök megteremtése), kama (élvezetek), moksa (megszabadulás). Mindegyik fázisban más és más feladat vár ránk, az élet teljessége pedig e 4 cél beteljesítésével kerül megvalósításra. Tarts velünk ezen a felfedező úton elméletben és gyakorlati tippekkel.

Az előadóról:

Nemzetközi okleveles IYENGAR jógaoktató, Intermediate Senior 2. / 3. szint (2018), az Amrita Jógaközpont társtulajdonosa, oktatóképző mentor oktató, nemzetközi vizsgáztató, nemzetközi műhely-szervező, a Magyar Iyengar Jóga Szövetség alapító elnöke

 

2002-ben Londonban találtam rá a jógára a turizmus, diplomácia, marketing, tánc és a zene világa után. Hosszabb külföldi kiküldetésem nyújtott lehetőséget arra, hogy napi szinten tanuljak a világ neves oktatóitól. Ezek a találkozások meghatározó köteléket hoztak létre köztem és a jóga közt.

 

A londoni Iyengar Jóga Intézet után tanulmányaimat az írországi Dublinban folytattam, ahol 2006-ban sikeresen elvégeztem a tanárképző iskolát, ezt további képzés követte a nagy presztízsű new yorki intézetben. Az évek során számtalan workshop-on vettem részt a világ vezető Iyengar jóga oktatóival, köztük egyszer magával B.K.S. Iyengar mesterrel is a 2005-ös Yoga Journal konferencián Colorado államban, illetve később az IYENGAR család több tagjával Indiában.

Jelenlegi tanáraim egyrészt férjem, Kevin Gardiner (USA) és Sheila Haswell (UK). 2005. tavasza óta tanítok mint okleveles Iyengar Jóga oktató Írországban, jelenleg Magyarországon és külföldön, illetve tanítok, szervezem, tolmácsolok és asszisztálok a hazai Iyengar jógaoktató képzésekben 2007. óta, az utóbbi években pedig rendszeresen vizsgáztatok Európa különböző országaiban.
Számtalan nemzetközi műhelyt és továbbképzést szerveztem Budapesten a világ legnevesebb IYENGAR jógaoktatóival, mint pl. Bobby Clennell, Stephanie Quirk, Laurie Blakeney, Sheila Haswell, Patricia Walden, Joan White, Jayne Orton, James Murphy, Edwin Bryant, Claus Grzesch, Rita Keller, Dean Lerner, Manouso Manos.

Eddig hétszer jártam az indiai Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban az Iyengar család óráin, legutóbb 2019. decemberében, az utóbbi években pedig heti rendszerességgel járok az anyaintézmény online óráira.

Vallom, hogy a jógát sosem lehet megunni, mert a saját lehetőségeid feltérképezéséről, az intelligenciád pallérozásáról és a csendesség megműveléséről szól. A kérdés csupán az, szeretnél-e fejlődni és kihozni magadból a legjobbat. És a legjobb embert. Csatlakozz jógás közösségünkhöz és hagyd magad mögött a hétköznapi nyűgöket.