Esemény részletei

Chandra Mohan Bhandari
  • 10:25

A meditáció tudománya és alkalmazásai a stresszkezelésben, valamint a spirituális ébredésben és a karma törvényének megértésében

Felemelkedés a jóga és ájurvéda tudományával: A légzés, a testtartás, a prána, a marma, a csakrák, az érzékek, az elme, az intellektuális megkülönböztetés, az ego, a meditáció és a mögöttes valóság tudományának megalapozott ismerete és tapasztalata a kulcsa a betegségek megelőzésének, az egészségnek és a jóllétnek.
Chandra Mohan Bhandari – jógamester, a védikus tudományok folyamatos és elmélyült tanulmányozója és művelője – a jógagyakorlást új megvilágításba helyezi és új mélységekre mutat rá saját példáin keresztül. Széleskörű személyes tapasztalatokkal rendelkezik az egyéni kezelések terén is, a különböző egészségügyi problémákból és pszichoszomatikus állapotokból való felépülés segítésében a jóga és a marma terápia alkalmazásával.

Az előadóról:

Chandra Mohan Bhandari kiemelkedő karriert futott be nagykövetként, az Indiai külszolgálatnál töltött 35 éve során. Korábban India nagykövete volt, Kambodzsàban, az Egyesült Arab Emírségekben,Lengyelországban és Litvániában, valamint India főkonzulja Torontóban, Kanadában.
Az indiai külszolgálattól való nyugdijbavonulását követően, teljes mértékben elköteleződött a jóga és az ájurvéda népszerűsitése iránt a világon.
A lengyelországi Opolet Műszaki Egyetem “tiszteletbeli professzori” cimet, a Portugál Jóga Egyesületek Szövetsége pedig “Nemzetközi Jóga Nagymester címet adományozott neki.
Az Indiai Kulturális Kapcsolatok Tanácsa (ICCR) 2016-ra a jóga nemzetközi nagykövetévé nevezte ki, és megbízta őt egy eladással az UNESCO-ban, Párizsban, hogy bemutassa jóga egyetemességét, mint “az emberiség szellemi örökségét”.
As ICCR 2023 márciusában ismét New Yorkba küldte, hogy jógáról tartson előadásokat az ENSZ-hez akkreditált nagyköveteknek.
Alapitó kurátora a Devamber Jótékonysági Alapítványnak Kashipurban, a Devamber Argora Dham Ashramnak Uttarakhandban (UK) és a Devamber Gurukulnak Kashipurban.
Számos könyvet írt – az első “Angkor megmentése” Kambodzsa hindu templomairól szól; a második “Utazàs a mennybe” a tibeti Kallas Mansarovarba való utazásról; a harmadik pedig “Jóga Shakti” a jóga és az ájurvéda tudományáról szól.