Esemény részletei

Dr. Szabó Anikó - Gangá
  • 12:15

Pránájáma gyakorlás

A pránájáma a jóga királyi útjának (Rádzsa jóga) a negyedik lépcsőfoka, az erkölcsi ajánlások és tiltások, majd a helyes testgyakorlás után.  Az előadó egy kezdők számára is élvezetes és szerteágazó tapasztalat csomagot kínál a közös gyakorlás során, vagyis előképzettség nélkül is, mindenkit örömmel vár.
Először a helyes légzés alapjait foglalja össze, majd egyszerű stresszoldó, alvást segítő és mozgásos légzőgyakorlatok megtapasztalása következik. Vegyészmérnökként érinti az illóolajok támogató szerepét a légzéshez.
A prána vagy életerő tudatosításához alapvető szempont az érzetek figyelése. Az érzetek értelmezéséhez röviden beszél az ember 5 testéről és a 72.000 darab prána csatorna rendszerről is a gyakorlatok között, hiszen a pránájáma technikák nem a légzőszervek tornáját jelentik. Zárásul a satkarmákhoz, vagyis jógikus tisztító gyakorlatokhoz kínál ízelítőt.
Az előadó 20 éve folyamatosan tanítja a jóga tradicionális technikáit, Minősített Vezető jógaoktató a Sivánanda Tradicióban, Jógarádzsa Közönség Díjas (2019), MJSZE titkára volt 9 éven át, légzéstréner és gyermekjóga oktató, négyszer járt indiai meditációs elvonuláson, illetve sikeres anyagszerkezeti kutatások alapján szerezte meg Környezettudományi PhD doktori fokozatát a Pannon Egyetemen, valamint a Nagaokai Egyetem meghívott tanára volt. Kvantumfizikai szemléletét tanítja a jóga kurzusain.